VMI és szállítástervezés

Our drive for efficiency

Az állattenyésztési ágazatban elengedhetetlen, hogy kiegyensúlyozott takarmány legyen raktáron a megfelelő mennyiségben. A SilFit elnevezésű innovatív eszköz eladó által kezelt leltározás (VMI) és szállítástervezés céljára szolgál: a Nijhof-Wassink ennek segítségével szervezi a takarmány szállítmányozását és készletgazdálkodását. Ezt a (takarmány)gyártók, nagykereskedők és az állattenyésztő gazdák számára végezzük. A Nijhof-Wassink a gyártól a gazdaságig tartó ellátási lánc optimalizálásával segíti az „egészséges” üzleti működés fenntartását és az egészséges állatok nevelését. 

Eladó által kezelt leltározás takarmányok és trágyák számára

A 100%-ban a Nijhof-Wassink leányvállalataként működő SilFit cég teljesen automatizált silótartalom-mérő rendszert fejlesztett ki az ömlesztett áruk silókban történő készletellenőrzése céljából. A Siemens mérési és kommunikációs eszközei segítségével, azaz bevált technológia alapján valós időben határozza meg a száraz és folyékony ömlesztett áru szintjét a silóban. Egy online portál segítségével mindig láthatjuk a saját és az ügyfél aktuális készletszintjeit: vállalatra, silóra és terméktípusra lebontva. Ezzel az információval egyszerűen hozzáigazíthatja a termelés tervezését a tényleges kereslethez. A készletezés időszakát és optimalizálhatjuk, és megelőzhetjük a sürgős megrendelések szükségességét.

Készletgazdálkodás

Ha a készlet elér egy előre meghatározott szintet, akkor Ön erről automatikusan értesítést kap e-mailben vagy sms-ben. Automatikus rendeléseket is generálhatunk. A SilFit VMI így nagyobb átláthatóságot és optimális terméktervezést biztosít a gyártónak a rendelési folyamatban. Így teljes mértékben levesszük a terhet a gazda válláról, és mindig elegendő takarmány lesz készleten.

A SilFit VMI előnyei

A végfelhasználó számára

 • Elkerülhetők a sürgős megrendelések
 • Mindig jól átláthatók a készletek

A gyártó számára

 • A megrendelések áramlásának átláthatósága
 • A megrendelések hetenkénti jobb eloszlása
 • Optimalizált termelés-tervezés
 • Az átlagos rendelési méret növekedése

SilFit szállítás-tervezés: kifinomult útvonal- és fuvartervező

Szeretné javítani az ügyfelek számára nyújtott logisztikai szolgáltatásokat? Szeretne egyidejűleg kilométereket és időt megtakarítva csökkenteni a CO2-kibocsátást? Mindez lehetséges, ha az útvonal- és fuvartervezést részben vagy teljesen átadja a Nijhof-Wassink vállalatnak. A SilFit Planning tapasztalt tervezői Hollandián belül jelenleg mintegy 150 járművet irányítanak. A fuvarok kombinálásával pénzügyi szempontból hatékonyabban tudunk dolgozni.

Ellátási lánc optimalizálás

A SilFit a teljes oda- és elszállítást koordinálja Önnek. Mi gondoskodunk arról, hogy az Ön megrendelései betervezhetőek legyenek, és irányítjuk a szállítmányozókat. Ennek során megbízható szállítmányozók hálózatát vesszük igénybe, akik az Ön áruit a lehető leghatékonyabban szállítják. Mi teljes mértékben átvehetjük a tervezést, így Önnek csak a szállítmányozót kell kiválasztania. Megrendelései egy részét át is helyezheti a SilFit számára, például a - logisztikai szempontból -  nem jövedelmező ügyfeleket. A fuvarok kombinálásával lecsökkentjük a kilométerek számát, ezzel csökkentve a szállított egységenkénti logisztikai költségeket.

A SilFit fuvartervező előnyei

 • Az útvonal- és fuvartervező optimalizálása
 • Kevesebb „üres” kilométer
 • A teljes szállítási folyamat áttekintése
 • Központi ütemezés
 • A járműpark hatékonyabb kihasználása
 • Logisztikai költségek megtakarítása

További információk a SilFitről

 

Fári János
Fiókvezető, Magyarország

Az Agrifirm fokozza együttműködését a Nijhof-Wassink vállalattal

A logisztikai szolgáltatások optimalizálása Hollandiában és Belgiumban

Czytaj dalej

Az ünneplés után jön a java

Csapatunk mindig euforikus örömujjongásban tör ki, amikor megtudjuk, hogy egy újabb ügyfél szállítmányozója lehetünk. Gyakran hónapok, vagy akár még több idő telik el, amíg egyáltalán lehetőségünk nyílik az ajánlattételre. Fantasztikus élmény, amikor megtudjuk, hogy valóban elkezdhetünk dolgozni egy új ügyfélnek.

Történetem olvasása

A nemzetközi almák és körték kihívása

Bárhová megyek Európában, az ár gyakran döntő tényező az ügyfél számára. A különböző szállítmányozó vállalatok árait azonban nem lehet mindig jól összehasonlítani.

Történetem olvasása

Tehermentesítés, összpontosítás és úttörő munka

A teljes ellátási láncban vezet logisztikai szolgáltatók vagyunk, és ez sok mindenben megkülönböztet minket másoktól. Az erőnk abban rejlik, hogy az ügyfélnek nem csak azt adjuk meg, amit kért tőlünk, hanem főleg azt, amire szüksége van, ezáltal pedig nő a hatékonyság.

Történetem olvasása

Tehermentesítés A-tól Z-ig

Gyorsaság, kapacitás és rugalmasság: ezek olyan dolgok, amelyekben megegyezik az ügyfelünk: a Trouw Nutrition valamint vállalataink: a Nijhof-Wassink és a SilFit álláspontja. Partnerségünk keretében teljes megoldást kínálunk, így az alapanyagok és termékek ide- és elszállítása a lehető leghatékonyabb módon történik, a Trouw Nutrition vállalat pedig az alaptevékenységére koncentrálhat.

Történetem olvasása

Feeding the future

„Célunk a beszállítóinkkal és vevőinkkel közösen a magasabb színvonalú élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi normák elérése. Ezzel teljesíthetjük küldetésünket: „feeding the future”, azaz tápláljuk a jövőt.” magyarázza Geert de Meulemeester logisztikai menedzser Trouw Nutrition, a genti telephely koordinátora.

Czytaj dalej

Maradjunk kapcsolatban

Szeretne értesülni a Nijhof-Wassink fejlesztéseiről? Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

Adjon meg egy érvényes email címet.

Egyetértek a hírlevél elküldésével, és adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam.