A nemzetközi almák és körték kihívása

blog

A koronavírus miatti leállás előtt hetente három alkalommal jártam vízilabdázni egy meglehetősen jó színvonalú, baráti csapattal. A jó hangulat és a megszállott küzdelem egyaránt jellemző ezekre az eseményekre. Próbálok minél több versenyen részt venni, de sajnos nem mindig tudok ott lenni a megmérettetéseken. A múlt héten már megint melyik országban jártál, Herco?- a csapattársaim gyakran teszik fel ezt a kérdést, amikor éppen ki kellett hagynom egy mérkőzést vagy edzést. Január hónapban egyáltalán nem szoktak számolni vele, hiszen olyankor minden hétvégén újévi fogadásokon veszek részt olyan országokban, amelyekben vállalatunk aktív.

A Feed Logistics kereskedelmi menedzsereként ugyanis gyakran járok külföldre. Ez igazán egy hozzáadott érték a munkámban. Minden országba eljutok, ahol vannak kirendeltségeink: Belgiumba, Németországba, Lengyelországba, Magyarországra és Hollandiába. Amellett, hogy többféle nyelvvel és kultúrával találkozom, mindig érdekes élmény átváltani a különböző, fuvarozásra vonatkozó szemléletmódok között. 

Bárhová megyek Európában, az ár gyakran döntő tényező az ügyfél számára. A különböző szállítmányozó vállalatok árait azonban nem lehet mindig jól összehasonlítani. Ha egy konkurens cég alkalmanként 20 tonna takarmányt szállít, mi pedig 24 tonnát, és közben még 45 perccel gyorsabban végezzük a kirakodást, akkor már komoly árkülönbség is keletkezhet. Külföldön gyakran látom azt is, hogy versenytársaink elavult eszközökkel dolgoznak. A szállítóeszközök váratlan leállása költségnövekedéssel jár. A jól karbantartott, fiatal és modern eszközeink biztosítékul szolgálnak ügyfeleink számára.

Ügyfeleinknek beszámolókat (adatokat) is küldünk, amelyeket a még hatékonyabb közös munka érdekében együtt kiértékelünk. Ezt az account managerekből álló csapatommal és a Feed Support részleggel együtt végezzük. Ilyenkor is az ügyfél számára leginkább megfelelő szállítási megoldást keressük. Az ügyfél rendelkezésére bocsáthatunk ugyanis a saját vállalati színeibe öltöztetett járműszerelvényt, gépjárművezetővel együtt. Ilyenkor egy megadott gyártóüzemből az ügyfelünk vásárlóihoz indulnak, majd visszatérnek onnan. Egy másik lehetőség, hogy meghatározott útvonalakat veszünk át, amelyek az ügyfelünk gyárától messzebbre vezetnek, vagy éppen extra kapacitást biztosítunk a forgalmas időszakokban. Ilyenkor a saját Nijhof-Wassink járműszerelvényeinket alkalmazzuk, és a logisztikai folyamatokat megpróbáljuk más ügyfelekével kombinálni, így az ügyfelek és célállomások hálózatának segítségével csökkenthetjük a kilométerek számát, és ezzel együtt a költségeket is.

Herco Eshuis

Kereskedelmi menedzser, Feed Logistics

Nijhof-Wassink

Maradjunk kapcsolatban

Szeretne értesülni a Nijhof-Wassink fejlesztéseiről? Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

Adjon meg egy érvényes email címet.

Egyetértek a hírlevél elküldésével, és adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam.