Morssinkhof Rymoplast, a kör bezárul

case

Mindenki tartott már a kezében olyan terméket, amelyhez a Morssinkhof Rymoplast szállította az alapanyagot, anélkül, hogy tudnánk róla. A cég egyike a legnagyobb európai műanyag-újrahasznosító vállalatoknak. A visszanyert alapanyagokból szemeteszsákok, szemetes kukák, de akár 100%-osan újrahasznosított műanyagból készült PET-palackok is készülnek. Ez utóbbi különösen azért, mert élelmiszerekhez engedélyezett regranulátumról van szó.

Röviden: az alapanyagok hulladékból történő visszanyerése a Morssinkhof Rymoplast alaptevékenysége. Stefan Morssinkhof, aki testvéreivel, Rolffal és Erickel alkotja a jelenlegi igazgatóságot: Újrahasznosított alapanyagokat állítunk elő. Mindig az apámtól hallott mottó cseng a fülemben: a visszanyert műanyag nagy értékű, újrahasznosított alapanyag formájában történő feldolgozása csak abban az esetben környezetbarát és gazdasági szempontból indokolt, ha a kínálat megfelelő mennyiségben és minőségben van jelen. Ugyanakkor az előállított, visszanyert nyersanyaghoz elegendő alkalmazási lehetőségnek kell rendelkezésre állnia. Más szóval: gondoskodni kell felvevőpiacról, mielőtt valami új dologba kezdenénk. Időközben már nyolc telephelyünk van: Hollandiában, Németországban, Belgiumban és Lengyelországban, valamint mi vagyunk Európa egyik legnagyobb műanyag újrahasznosító vállalata.”

Reálisan fenntartható

A Morssinkhof Rymoplast filozófiáját reálisan fenntarthatónak nevezhetjük. Hiszen a Morssinkhof Rymoplast úgy járul hozzá a fenntartható fejlődéshez, hogy lehetőséget kínál fel a hulladékáramokhoz, valamint lehetővé teszi a nagy értékű újrahasznosított nyersanyagok alkalmazását anélkül, hogy szem elől tévesztené a gazdasági indítékokat.

A MOPET-A elnevezésű termék a legszigorúbb előírásoknak is megfelel, és többek között az üdítőital- és ásványvíz-gyártó vállalatok alapanyagként használják palackok előállításához. A Morssinkhof Rymoplast ezzel jelentős mértékben hozzájárul a CO2-kibocsátás csökkentéséhez, miközben a nyersanyag a „szűz” műanyagok minőségi színvonalával vetekszik. Így tehát a kör valóban bezárul. A Coca Cola például Németországban már átállt a környezetbarát csomagolásra: a palack 100%-ban MOPET-A anyagból készül. Az új műanyagokhoz képest ez kevésbé terheli a környezetet, hiszen a polimerek előállítása sok energiát vesz igénybe.

A termékünk előállításához azonban partnerekre van szükségünk. A fenntarthatósághoz kell az akarat. Főleg most, hogy az alacsony olajárak miatt szinte egyszerűbb szűz alapanyagot előállítani. Ügyfeleinknél egyre inkább nő a tudatosság, és számukra is szükségessé válik az újrahasznosított alapanyagok használata. Ugyanakkor képesnek kell lennünk a teljesítési biztosíték nyújtására. A Nijhof-Wassinkkal kialakított partnerkapcsolatunkban ezt meg tudtuk valósítani. Számunkra ők gondoskodnak a tárolásról Coevordenben, így a gyártási folyamat soha nem kerülhet veszélybe.

Emellett nagyrészt a termékeinket is ők szállítják le az ügyfeleinknek. A két vállalat kapcsolata tartós, és immár 50 évre tekint vissza. Mi megkönnyítjük az ügyfeleink dolgát, és a Nijhof-Wassinkra is ugyanez érvényes.”

Maradjunk kapcsolatban

Szeretne értesülni a Nijhof-Wassink fejlesztéseiről? Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

Adjon meg egy érvényes email címet.

Egyetértek a hírlevél elküldésével, és adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam.