Jelentős CO2 csökkentés az intermodális szállítással

blog

A Covestro nevű ügyfelünknek intermodális szállítást biztosítunk Lengyelországba. A Covestro antwerpeni gyártóüzemében feltöltjük a tartálykonténereket, majd az árut közúton a rotterdami a Combi Terminal Twente (CTT) létesítménybe szállítjuk. A CTT-nél a tartálykonténereket vonatra teszik, és útnak indulnak valamelyik lengyelországi konténer terminálra. Miután megérkeznek Lengyelországba, az utolsó útszakaszon saját kamionjainkkal szállítjuk a címzetthez.

Az intermodális szállítás fenntartható megoldás. Annak köszönhetően, hogy a Lengyelországba szállítást közút helyett vasúton intézzük, körülbelül 46 százalékkal csökkentjük a CO2-kibocsátást. Szemléltetésképpen: egyetlen vasúti szállítás 88 közúti szállítással egyenértékű. A közelmúltban egyébként ugyanezt a megoldást kezdtük alkalmazni a németországi Dormagenből is, ahol a Covestro vállalatnak szintén van gyártóüzeme. A tartálykonténereket Dormagenből Duisburgon keresztül szállítják vasúton Lengyelországba. Fenntartható erőfeszítéseinkkel segítjük a Covestro-t abban, hogy megvalósíthassa ambícióját: To make the world a brighter place.

A valós idejű láthatóság és az összekapcsolhatóság egyre fontosabbá válik, ezért tartálykonténereink nyomkövetővel vannak ellátva, így követhető az útjuk. Ez nem csak azt teszi lehetővé számunkra, hogy lássuk: merre jár a tartály, hanem a távolból is követhetjük a termék hőmérsékletét. A polioloknak a kirakodás időpontjában 20 és 30 Celsius-fok közötti hőmérsékletűnek kell lenniük. A lengyelországi Kutnoban dolgozó tervezőink távolról ellenőrzik, hogy az úton lévő tartályban található terméket az érkezést követően melegíteni kell-e. Ezt figyelembe lehet venni a tervezésnél, hogy az ellátási lánc utolsó láncszeme, azaz a terminálról az ügyfélhez történő szállítás minél hatékonyabban teljesüljön. A megbízónk is megtekintheti a tartály állapotát a webes felületen, és így láthatja, ha az egyeztetett szállítási határidőhöz képest eltérés keletkezik.

Teljes körű partnerségi szolgáltatást kínálunk. A tartálykonténer megérkezését követően kutnoi tervezőink egyeztetik az ügyféllel a termék átvételének időpontját. Ez lehet korábban, de később is, ha az ügyfél készlettartályában még nem áll rendelkezésre elegendő hely. Ezzel egyidejűleg időrés is megállapítható a leszállítás számára, így elkerülhető a várakozási idő, és így költség takarítható meg. Ezen valamennyi fél csak nyerhet!

Tonny Wolberink,

Kereskedelmi igazgató, Folyékony Ömlesztett Áru Logisztika , Nijhof-Wassink

Szerző:  Tonny Wolberink
Tonny Wolberink | Commercial Manager Liquid Bulk Logistics

Maradjunk kapcsolatban

Szeretne értesülni a Nijhof-Wassink fejlesztéseiről? Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

Adjon meg egy érvényes email címet.

Egyetértek a hírlevél elküldésével, és adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam.