Átfogó intermodális szállítás Lengyelországba

blog

Jelen pillanatban hetente 10 transzfer vonat indul a rotterdami kikötőből különböző lengyelországi konténer terminálok felé. Ezek egy fix séma alapján haladnak, hogy ügyfeleink számára rugalmasságot biztosíthassunk, és biztosan tudják, hogy termékük időben leszállításra kerül. A folyékony vegyszerek Lengyelországba történő intermodális szállításának különlegessége a teljes Nijhof-Wassink logisztikai koncepcióval kombinálva azt eredményezte, hogy a szállítási mennyiség 2015-höz képest a háromszorosára nőtt.

Az Észak-Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában található ügyfeleink termékeit saját gépjárművezetőinkkel és saját járműszerelvényeinkkel juttatjuk el a rotterdami kikötőbe. A Twentei Konténer Terminálhoz (CTT) érkezve a tartálykonténereket leveszik az alvázról, és felhelyezik őket a vonatokra. Ez is saját munkatársak és eszközök segítségével történik, hiszen a Nijhof-Wassink a CTT egyik részvényese. A CTT a rotterdami kikötőn kívül még 3 belföldi konténer terminállal rendelkezik Hollandiában és Németországban.

A konténerek útját a vasúton saját tervezőink ellenőrzik a lengyelországi Kutnoban található telephelyünkről. Ők tudják, hogy a konténerek mikor érkeznek meg a lengyelországi terminálra. A helyi jelenlétnek köszönhetően gyorsan és pontosan reagálhatnak és tájékozódhatnak, ha például késik a vonat. Ha a vonat korábban érkezik, és erről egyeztettek az ügyfelekkel, akkor a tervezőink közvetlenül kapcsolatba lép a végfelhasználóval, akivel egyeztetik, hogy a konténerek korábban leszállíthatók-e. Ennek a finomhangolásnak köszönhetően elkerülhetők a várakozási idők az átvevőnél, így tehát költséget takaríthatunk meg az ügyfél számára.

A teljes körű szolgáltatást nyújtó koncepció ennél is tovább megy. A konténer terminál depójában Kutnoban, Lengyelország közepén ideiglenesen is lehet tárolni a konténereket. Az úgynevezett puffer készletnek köszönhetően a végfelhasználó gyorsan rendelkezhet a termékekkel, ha szüksége van rájuk. Emellett mindenfajta adminisztratív feladatot is elintézünk és elvégzünk ügyfeleink számára.

A Nijhof-Wassink a teljes logisztikai folyamatot kézben tartja. Szállítás az ügyféltől a terminálhoz, terminál tevékenységek, vasúti szállítás, közúti szállítás Lengyelországban a végfelhasználó részére, vagy ideiglenes tárolás. Ez biztosítja, hogy magas teljesítményszintet garantálhassunk. A gépjárművezetőink valódi szakemberek, akik az ember és a környezet biztonságát tartják szem előtt. Munkatársaink a tapasztalatainknak, a biztonságnak a viselkedés alapú biztonság-tréningekkel történő folyamatos összpontosításnak és a munkahelyi betanításnak köszönhetően tudják, hogyan kell bánniuk a folyékony vegyi termékekkel, és hogyan kell eljárniuk bármilyen különleges helyzetben.

CO2 csökkentése

Azzal, hogy több vonat közlekedik Hollandiából Lengyelországba, megnő az intermodális szállításmértéke a Nijhof-Wassinknál, különösen azoknál az ügyfeleknél, akik korábban közúton szállították terméküket Lengyelországba. „Ezáltal csökkentjük a nagy távolságra történő tehergépjármű-fuvarok mennyiségét. Ez biztonságosabb, ugyanakkor kevesebb a CO2 kibocsátás, csökken a forgalmi torlódások száma, és csökkennek a szállítási költségek is. Eszközeinkkel is a további CO2 kibocsátás csökkentésre törekszünk. A vasúti tarifák konténerek szállítás esetén többek között a konténerek hosszától függenek. Egy 20 láb hosszú konténerre alacsonyabb díjazás vonatkozik. A Nijhof-Wassink konténerei 20 láb hosszúak: speciális felépítésüknek köszönhetően ebben a konténer-kategóriában ezek rendelkeznek a legnagyobb kapacitással. Emellett Lengyelországban 3-tengelyes teherautóink is közlekednek, így egy-egy megrendelés esetén nagyobb teherbírással tudunk működni. Ez azt jelenti, hogy egy fuvarra több termék jut, így kedvezőbb a tonnánkénti ár. Egyúttal tehát végeredményben kevesebb számú fuvar szükséges, tehát kevesebb a CO2 kibocsátás.

Szerző:  Tonny Wolberink
Tonny Wolberink | Commercial Manager Liquid Bulk Logistics

Maradjunk kapcsolatban

Szeretne értesülni a Nijhof-Wassink fejlesztéseiről? Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

Adjon meg egy érvényes email címet.

Egyetértek a hírlevél elküldésével, és adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam.